INCIDENT U ŠIJANI

Podignute optužnice za napad na policajce

23.02.2011 u 10:11

Bionic
Reading

Zbog napada na službenu osobu i nanošenja teške tjelesne ozljede Općinsko državno odvjetništvo u Puli podnijelo je optužni prijedlog protiv Veljka Sabadoša (24) te braće Kabira (26) i Aladina (22) Osmanija

Naime, trojac se tereti da su u noći 9. listopada 2009. godine na prostoru pulske benzinske postaje INA u Šijani bez ikakvog povoda napali dvojicu policajaca u civilu. Mladići su vrijeđali policajce, koji su bili izvan službe, a kada im se policijski službenik T. V. predstavio službenom značkom i naredio da prestanu s narušavanjem javnog reda i mira, trećeokrivljeni Aladin Osmani ga je više puta rukama odgurnuo, uslijed čega je T. V. pao na pod. S namjerom sprečavanja sukoba, umiješao se i drugi policijski službenik N. R., kojeg je okrivljeni pak udario šakom u lice, nakon čega su sva trojica krenuli u fizički napad na policajce.

Kako je priopćeno iz pulskog Općinskog državnog odvjetništva, koje je navelo samo inicijale, tom prilikom prvookrivljeni Veljko Sabadoš je policijskog službenika N. R. više puta udarao naizmjence rukama i nogama po tijelu, nanijevši mu teške tjelesne ozljede.