OSAM GODINA ZATVORA

Silovao djevojčice od pet i šest godina

26.02.2009 u 17:45

Bionic
Reading

Na Županijskome sudu u Čakovcu na osam je godina zatvora osuđen Dušan Stojanović iz Pleškovca zbog silovanja dviju djevojčica starih pet i šest godina

U ljeto 2006. u kući u Pleškovcu u kojoj je živjela tada šest godina stara djevojčica koju je otprije poznavao, zatražio je od curice da se popne na krevet, a kad je to učinila, skinuo joj je odjeću i izvršio spolni odnos.

Bludne radnje ponovio je u srpnju 2006. i nad djevojčicom rođenom 17. travnja 2001. godine, koja je tada imala samo pet godina. Zbog kaznenih djela protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa, Stojanović je osuđen na sedam godina zavora, a za spolni odnošaj s djetetom na još dvije, što je sud objedinio u jedinstvenu kaznu od osam godina.

Stojanoviću je određen i pritvor koji može potrajati do pravomoćnosti presude ili pravomoćnosti rješenja o upućivanju na izdržavanje kazne. Njemu nije izricana sigurnosna mjera psihijatrijskog liječenja niti je uopće bio podvrgavan vještačenju. U istražnom i sudskom postupku ocijenjeno je da njegova uračunljivost nije upitna, piše Jutarnji list.

I Velimir Oršuš, mlađi punoljetnik iz Orehovice, osuđen je na Županijskome sudu u Čakovcu na pet godina zatvora zbog silovanja djeteta. U ljeto 2006. Oršuš je na smetlištu u šumi nedaleko od Orehovice naišao na dvanaestogodišnju djevojčicu koju je ponudio cigaretom, a potom je uhvatio za ruku, odvukao u šumu i bacio je na zemlju. Djevojčicu je prisilio na spolni odnos, držeći jednom rukom obje njezine ruke, a drugom je svukao sebe i nju i silovao je.