Crna kronika KAŽNJEN RADOM ZA OPĆE DOBRO

Policajac oprostio kaznu za popravak automobila

Bivši koprivnički policajac osuđen je na šest mjeseci rada za opće dobro jer je od automehaničara kojega je ulovio u prometnom prekršaju tražio da mu popravi automobil kako bi mu 'oprostio' kaznu

Uz policajca osuđenog na šest mjeseci zatvora, što je preinačeno u rad za opće dobro, zagrebački Županijski sud uvjetno je osudio i mehaničara koji ga je podmitio zamjenom dviju poluosovina i brave na automobilu renault clio.

Vrijednost 'mita' Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta procijenio je na 1.400 kuna koje će bivši policajac morati uplatiti u državni proračun. Uz kaznu mu je izrečena i tzv. zaštitna mjera zabrane rada u policiji u trajanju od pet godina.

Nedjelo zbog kojega je ostao bez posla bivši je policajac počinio u Koprivnici nakon što je zaustavio automehaničara zbog dva prometna prekršaja. Umjesto kazne od 4.000 kuna automehaničar mu je ponudio da se nagode te su razmijenili brojeve telefona i dogovorili popravak u automehaničarskoj radionici u Đurđevcu.

Presuda korumpiranom policajcu izrečena je bez formalnog suđenja, jer su se dvojica optuženika s USKOK-ovim tužiteljima sporazumili na sjednici optužnog vijeća na kojem se trebala potvrditi ili odbaciti optužnica u ovom slučaju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još