KAŽNJEN RADOM ZA OPĆE DOBRO

Policajac oprostio kaznu za popravak automobila

16.02.2011 u 14:19

Bionic
Reading

Bivši koprivnički policajac osuđen je na šest mjeseci rada za opće dobro jer je od automehaničara kojega je ulovio u prometnom prekršaju tražio da mu popravi automobil kako bi mu 'oprostio' kaznu

Uz policajca osuđenog na šest mjeseci zatvora, što je preinačeno u rad za opće dobro, zagrebački Županijski sud uvjetno je osudio i mehaničara koji ga je podmitio zamjenom dviju poluosovina i brave na automobilu renault clio.

Vrijednost 'mita' Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta procijenio je na 1.400 kuna koje će bivši policajac morati uplatiti u državni proračun. Uz kaznu mu je izrečena i tzv. zaštitna mjera zabrane rada u policiji u trajanju od pet godina.

Nedjelo zbog kojega je ostao bez posla bivši je policajac počinio u Koprivnici nakon što je zaustavio automehaničara zbog dva prometna prekršaja. Umjesto kazne od 4.000 kuna automehaničar mu je ponudio da se nagode te su razmijenili brojeve telefona i dogovorili popravak u automehaničarskoj radionici u Đurđevcu.

Presuda korumpiranom policajcu izrečena je bez formalnog suđenja, jer su se dvojica optuženika s USKOK-ovim tužiteljima sporazumili na sjednici optužnog vijeća na kojem se trebala potvrditi ili odbaciti optužnica u ovom slučaju.