IZ MAKEDONIJE

Zaplijenjen 21 kilogram marihuane

11.02.2011 u 13:23

Bionic
Reading

Zagrebačka policija zaplijenila je 21 kilogram marihuane, vrijedne 300 tisuća kuna, prokrijumčarene iz Makedonije i uhitila trojicu dilera dok za dvojicom traga, rečeno je danas na konferenciji za novinare PU zagrebačke

Policija je krijumčarsku skupinu otkrila prateći dvojicu muškaraca u dobi od 26 i 33 godine sa zagrebačkog područja za koje se sumnjalo da već dulje vrijeme preprodaju marihuanu. Njih dvojica su prije tri dana uhićeni na području Susedgrada nakon čega je u obiteljskoj kući 33-godišnjaka u naselju Brezje u Svetoj Nedjelji pronađen 21 kg marihuane pakiran u 82 paketa. U stanu mlađeg osumnjičenika u Španskom pronađena je manja količina marihuane i digitalna vaga.

Policijskom istragom potom je utvrđeno da je 33-godišnjak pakete marihuane 8. veljače preuzeo od 23-godišnjeg Makedonca koji je drogu skrivenu u Folksvagen pasatu prokrijumčario u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Bajakovo. Sumnja se da su nabavku i krijumčarenje droge organizirala dvojica Makedonaca u dobi od 37 i 38 godina koji su boravili na zagrebačkom području, ali nisu bili nazočni primopredaji droge.

Idućeg dana 9. veljače ujutro prilikom izlaska iz Hrvatske policija je na Bajakovu uhitila 23-godišnjeg Makedonca. U njegovom automobilu s donje strane motora pronađen je paket s 304 grama marihuane koji je osumnjičenik previdio prilikom vađenja droge kod isporuke 33-godišnjaku iz Svete Nedjelje. Trojica uhićenih privedeni su istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, a za dvojicom odbjeglih Makedonaca se traga. Policija sumnja da su oni pobjegli s novcem koji im je 33-godišnjak iz Svete Nedjelje platio prokrijumčarenu drogu.

Osumnjičeni 26-godišnjak od ranije je poznat zbog preprodaje droga, a 33-godišnjak zbog davanja lažnog iskaza. Makedonski državljani do sada nisu bili evidentirani u Hrvatskoj, izvijestili su na konferenciji PUZ-a.