Crna kronika AKCIJA U ZAGREBU

Pogledajte uhićenje apatrid dilera

Zagrebačka policija uhvatila je 52-godišnjeg dilera droge u čijem je stanu u Dugavama pronađeno 120 grama heroina, manja količina hašiša i oko 350.000 kuna za koje se sumnja da su pribavljeni višegodišnjom preprodajom droge

Kako se očekivao otpor osumnjičenog, u akciju uhićenja jučer poslijepodne krenula je interventna policija koja je u stan 52-godišnjaka u Ulici Vajdin vijenac upala nasilno preko balkona, razbivši prozor. U policiji su danas objasnili kako su se na to odlučili i jer je osumnjičeni imao dobro zaštićen ulaz u stan.

Osumnjičeni je policiji od ranije poznat po zlouprabama droga, zbog čega je već bio i osuđen. Riječ je o apatridu, to jest osobi koja nema ničije državljanstvo. U Hrvatskoj živi od 1977., a rodom je iz Srbije.

U stanu osumnjičenog su, osim novca i droge vrijedne oko 36 tisuća kuna, pronađene dvije vage, mlinac za kavu u kojemu je miješao drogu.

U policiji kažu da je 52-godišnjak na neutvrđen način već dulje vrijeme nabavljao količine od najmanje 500 grama heroina, nakon čega je drogu miješao s raznim primjesama radi dobivanja na količini te preprodavao.

Dodaju i da je osumnjičeni tijekom višegodišnje preprodaje droga razvio 'modalitete koji su znatno onemogućavali policajce u pribavljanju dokaza', no to nisu željeli pojasniti kako drugim dilerima i kriminalcima ne bi dali ideje.

Osumnjičeni je priveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još