Crna kronika KORUPCIJA U UČILIŠTU 'ĐURĐEVAC'

USKOK podigao optužnicu za primanje mita

Nakon istrage pred Županijskim sudom u Zagrebu USKOK je podignuo optužnicu protiv sedmorice hrvatskih državljana: D. K. (1970), M. K. (1976), F. B. (1988), V. Đ. (1972), I. P. (1983), Ž. Š. (1985) i A. P. (1966), zbog počinjenja kaznenih djela davanja i primanja mita te pomaganja u primanju mita, objavljeno je večeras na USKOK-ovim mrežnim stranicama

USKOK navodi kako se optuženi D. K. tereti da je kao osnivač i ravnatelj Pučkoga otvorenog učilišta 'Đurđevac' u Koprivnici od srpnja 2007. do 6. ožujka 2009. u više navrata tražio i primio mito.

To pučko otvoreno učilište u Koprivnici licencirana je ustanova za srednjoškolsko obrazovanje odraslih u programima doškolovanja, prekvalificiranja i osposobljavanja za različita zanimanja u prometnoj, trgovačkoj i građevinskoj struci.

U skladu s dogovorom, M. K. je za proviziju pronalazio osobe koje žele platiti svjedodžbe o prekvalifikaciji, navodi USKOK, i dodaje kako je D. K. za 3500 do 38.500 kuna okrivljenicima omogućavao izdavanje svjedodžaba o položenom završnom ispitu i stjecanju srednje stručne spreme premda okrivljenici nisu pohađali nastavu, polagali razlikovne ni dopunske ispite te nisu pisali završne radove.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još