UZBUNA U SLAVONSKOM BRODU

Zbog dojave o bombi evakuirana Gradska uprava i škole

02.02.2011 u 15:19

Bionic
Reading

Zbog anonimne dojave da je u prostoru Gradske tvrđave u Slavonskom Brodu postavljena bomba, danas su evakuirani zaposlenici Gradske uprave te učenici klasične gimnazije i glazbene škole

Nepoznati muškarac nazvao je danas u 13 sati i 16 minuta broj 192 te je rekao da je u prostoru Gradske tvrđave podmetnuta bomba, nakon čega je odmah prekinuo vezu. Kako neslužbeno doznajemo, bomba je navodno podmetnuta u prostoru Gradske uprave, koja je odmah po dojavi evakuirana. Zbog sigurnosnih razloga evakuirana je i klasična gimnazija te glazbena škola, čiji su učenici nakon prekida nastave poslani kućama.

Čitav prostor Gradske tvrđave odmah je blokiran, a na teren su odmah izašli policajci i policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu koji vrše pregled prostora. U potragu za bombom bila su, kako doznajemo, uključena i dva policijska psa. Po dovršetku pretrage terena i prostorija Gradske uprave ustanovljeno je da je riječ o još jednoj u nizu lažnih dojava, koje su posljednjih dana sve učestalije. Policija nastavlja potragu za nepoznatim muškarcem koji je telefonom lažno dojavio o podmetnutoj bombi.