POLICIJA U AKCIJI

Dragovoljno predao oružje, pa kazneno prijavljen

02.02.2011 u 16:21

Bionic
Reading

Više komada oružja i streljiva oduzeto je u akciji protiv nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari na području PU varaždinske i PU međimurske, zbog čega policija pokreće kaznene i prekršajne postupke pred nadležnim sudovima

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, policijski službenici Policijske postaje Novi Marof pretražili su kuću s gospodarskim zgradama i vikend-kuću 52-godišnjaka. Tom prilikom pronađena je strojnica, veća količina streljiva različitog

kalibra, pištolj sa spremnicima i prigušivačem pucnja te više komada spremnika za puške, kao i nekoliko komada rogova srneće divljači.

Osim toga, tijekom pretrage kuće s pripadajućim gospodarskim zgradama, vikend-kuće te osobnog i teretnog vozila 59-godišnjaka pronašli su metalnu kutiju s petstotinjak komada različitog streljiva. Prilikom pretrage obiteljske kuće, gospodarskih objekata i vikend-kuće 44-godišnjaka policija je pronašla nekoliko komada streljiva i dvije žičane zamke za divljač.

Međimurski policajci pretražili su stan i druge prostorije u Piškorovcu kojima se koristi 35-godišnjak. Prije početka pretrage muškarac je dragovoljno predao automatsku pušku s drvenim kundakom marke Crvena zastava, model M-70, te 37 komada puščanog streljiva i dva pripadajuća prazna spremnika. Usprkos tome, protiv njega slijedi kaznena prijava, najavljuju iz PU međimurske.