OTAC-ŠEF BANDE ZBRISAO U RH

U Francuskoj uhićeno devet Hrvata zbog krađe

02.02.2011 u 12:37

Bionic
Reading

Devetero hrvatskih državljana iz istog 'obiteljskog klana' uhićeno je ovih dana u pokrajini Alsaceu pod sumnjom da su na tom području počinili brojne krađe, priopćila je policijska uprava koja je kod njih pronašla i zaplijenila oko 500 komada nakita i više od 100.000 eura u gotovu novcu, a prenio je dnevnik Le Figaro

Osumnjičeni, u dobi od 17 do 43 godine, izvedeni su u utorak pred sud u Strasbourgu. Tereti ih se za 'organiziranu krađu', rekao je policijski čelnik Jean-Luc Laumont.

Šef bande je 49-godišnji otac obitelji koji je uspio pobjeći u Hrvatsku i za njim je raspisana međunarodna tjeralica, rekao je Laumont. Banda je bila 'specijalizirana za krađu nakita i novca, a drugo im nije bilo zanimljivo', dodao je. Krađe su počinili i u Vaucluseu u Francuskoj te u Njemačkoj u okolici Kölna.

Uz nakit i gotovinu, istražitelji su zaplijenili šest automobila, među kojima i luksuzni BMW, kupljenih ukradenim novcem. Uz devetero kradljivaca privedeno je šestero pomagača. Troje među njima, koji su 'kod sebe skrivali drago kamenje', uhićeno je u Njemačkoj. Troje ostalih, koji su došli iz Marseillea, ali su uhićeni u Alsaceu, 'terete se za skrivanje zlata', objavio je Le Figaro.