I SUPRUG NARKOMAN

Majka dvoje djece u zatvoru zbog dilanja

25.02.2009 u 10:08

Bionic
Reading

Zbog posjeda i preprodaje heroina, u utorak su na Županijskom sudu u Zadru osuđeni na zatvorske kazne Alen Antonović (36) iz Zadra i Lorijana Bacalja (43) s otoka Ugljana

Prvooptuženi Antonović osuđen je na osam mjeseci zatvora zbog posjeda 0,21 grama heroina, dva heptanona i 7,28 grama marihuane, a Lorijana Bacalja na dvije godine zbog kupnje i preprodaje 1,51 grama heroina.

Iako se prema optužnici zadarskog tužiteljstva Antonovića teretilo da je od kolovoza do početka studenoga prošle godine, kad je i uhićen, u više navrata prodavao heroin Lorijani radi daljnje preprodaje, to nije dokazano. Preprodaja je dokazana samo Lorijani Bacalji kod koje je pronađeno 10 paketića heroina.

'Kod Lorijane Bacalja pronađeno je 10 paketića heroina upakiranih za preprodaju, a kako dosad nije osuđivana, izrečena joj je kazna ispod minimuma', naveo je u obrazloženju presude sudac Boris Babić.
Dodao je kako su i Antonović i Bacalja počinili ova kaznena djela zbog ovisnosti. 'Riječ je o osobama koje nemaju imovinu ni stalna primanja', kazao je Babić.
Antonović je do pravomoćnosti presude pušten iz pritvora u kojem se nalazi od uhićenja.

Bacalja je majka dvoje malodobne djece, a njezinu suprugu Oliveru Bacalji na Županijskom sudu u Zadru u tijeku je suđenje također zbog zloporabe opojnih droga, piše Slobodna Dalmacija.