NERED POD MASKAMA

Oprez – maškare mogu biti i nasilne!

31.01.2011 u 17:12

Bionic
Reading

Na 25 maškaranih zabava u Primorsko-goranskoj županiji tijekom proteklog vikenda prisustvovalo je oko 5.300 posjetitelja, poslije 23 sata zatečeno je sedam maloljetnika mlađih od 16 godina bez pratnje roditelja ili druge odrasle osobe, a bilo je i tučnjava te neobičnog narušavanja javnog reda i mira

Dvojica mladića su tako, nešto poslije 23 sata, kada je šator u Crikvenici bio dobro popunjen maškarama, krenula prema aparatu za gašenje požara i ispraznili njegov sadržaj. Raspršeni prah uznemirio je brojne maškare koje su užurbano napustile šator, no vrlo brzo zabava je nastavljena.

Nitko, srećom, nije ozlijeđen, materijalna šteta procjenjuje se na oko 600 kuna, a 22-godišnjak iz Rijeke i 19-godišnjak iz Omišlja će zbog ovog suludog čina kojim su prekršili Zakon o javnom redu i miru te zbog drskog i nepristojnog ponašanja, odgovarati na Prekršajnom sudu u Crikvenici.

Nešto kasnije, u blizini tog šatora došlo je i do tučnjave dvojice pijanih mladića. Policija je intervenirala i utvrdila da je 19-godišnjak iz Triblja fizički napao vršnjaka iz Rijeke. Protiv napadača slijedi optužni prijedlog.

Tučnjave je bilo i na maškaranoj zabavi u Čavlima. Tamo je jedna maškara, udarila 33-godišnjeg redara, koji ju je upozorio na zabranu pušenja u unutrašnjosti objekta. Tko se krio pod tom maskom, policija još nije otkrila.