POLICIJA U POTRAZI

Kradljivci haračili po kopnu i moru

31.01.2011 u 15:01

Bionic
Reading

Policijski službenici PU primorsko-goranske tragaju za kradljivcima koji su tijekom siječnja haračili na riječkom i crikveničkom području, ali i otuđenim predmetima čija se ukupna vrijednost procjenjuje na 60.000 kuna

U Ulici Miroslava Krleže u Crikvenici nepoznati je počinitelj u razdoblju od 22. do 28. siječnja iz kuće u izgradnji ukrao više komada električnog alata na štetu 49-godišnjeg Zagrepčanina. Kaznenim djelom krađe Zagrepčanin je ostao bez aparata za zavarivanje, bušilice, nekoliko kompresora i brusilica ukupne vrijednosti oko 10.000 kuna.

U istom razdoblju u Novom Vinodolskom netko je otuđio poklopce šahtova koji su bili postavljeni na telekomunikacijske kanale. Ukradeno je ukupno šest poklopaca od lijevanog željeza, a krađom je tvrtka iz Rijeke oštećena za oko 11.300 kuna.

Provalom u proizvodnu halu na Kukuljanovu, tvrtka iz Rijeke oštećena je za oko 25.000 kuna. Iz hale je u noći sa 27. na 28. siječnja otuđen aparat za zavarivanje, metalne prirubnice, bakreni kablovi, razni sitni alat te 500 komada spojnica za skele.

Policija traga i za provalnikom koji je nasilno ušao u plovilo na vezu u kostrenskoj lučici i iz njega odnio televizor i druge predmete. Vlasnik plovila, 31-godišnjak s područja Čavala, oštećen je za oko 13.000 kuna.