ZAGREPČANKA OPERIRALA U DUBROVNIKU

Oštetila državni proračun za 280 tisuća kuna

31.01.2011 u 11:32

Bionic
Reading

Policijski službenici Odjela kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 49-godišnjakinja iz Zagreba počinila kaznena djela krivotvorenje službene isprave i zlouporabu položaja i ovlasti

Osnovano se sumnja da je osumnjičena  od 1. kolovoza 2005. do 31.prosinca 2006, u ime dva trgovačka društva i jednog obrta s područja Dubrovnika, napravila više lažnih računa koje je evidentirala u poslovnim knjigama.

Na temelju tako sačinjenih računa, osumnjičena je od državnog proračuna po mjesečnim prijavama neosnovano zatražila povrat PDV-a u ukupnom iznosu od 280.402 kuna. Po izvršenoj uplati povrata PDV-a, osumnjičena je u više navrata sa žiroračuna podizala gotovinu koju je zadržala za sebe.

Osim što je oštetila državni proračun, osumnjičena je sebi pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu od 121.800 kuna. Protiv osumnjičene slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, priopćeno je iz PU Dubrovačko-neretvanske.