Crna kronika RONIOCI U UVALI DANČE

Hrvatska policija zabranila Lapthorneima potragu

  • Autor: tportal.hr
  • 25.2.2009 9:19:01
  • 25.2.2009 9:17:17

Obitelj Britt Lapthorne još se jednom obrušila na hrvatsku policiju. U australskim medijima objavili su tvrdnju da im je naš MUP zabranio angažman vlastitih ronioca kako bi pokušali naći njezine predmete ili možda čak i dijelove tijela koji su nedostajali kad je pronađena u moru pokraj Dubrovnika

Prema pisanju Herald Suna, zabrana je iz MUP-a stigla preko australske federalne policije, uz obrazloženje da bi takva potraga bila nezakonita, jer nisu dozvoljene kriminalističke istrage stranim državljanima, te da ni jedan na takav način pronađen predmet ne bi na sudu mogao biti podnesen kao dokaz.

Uz to, kaže Dale Lapthorne, to se područje još uvijek tretira kao mjesto zločina, iako nije ništa učinjeno da bi se spriječio pristup drugim ljudima. Službena potraga dosad nije mogla biti nastavljena zbog hladnog vremena.

'Sve što želimo jest pronaći ostatke njezina tijela, kao što bi svaka obitelj željela. No, ovo nije neočekivan odgovor dubrovačke policije. Oni kao da se boje onoga što bismo tamo mogli naći', izjavio je Lapthorne australskim medijima, koji smatraju da je najava hrvatske policije o nastavku pretrage prošlog tjedna došla kao reakcija na saznanja da bi obitelj Lapthorne mogla organizirati vlastitu potragu, piše Slobodna Dalmacija.

Dubrovačka se PU posebnim priopćenjem zahvalila 'znatnom broju građana koji su toj PU ponudili pomoć u tehničkim sredstvima i opremi koja bi mogla biti potrebna u ponovnom istraživanju podmorja u vezi sa slučajem australske državljanke Britt Lapthorne'.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još