Crna kronika INCIDENT KOD RUPE

Pokušali prebaciti Turke preko granice za 1.900 eura

Dvojica turskih državljana protjerana su iz Hrvatske nakon što su ih policijski službenici Postaje granične policije Rupa zatekli na području Šapjana u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice

U tom pokušaju pomagala su im dvojica muškaraca, 36-godišnjak iz Rijeke i 50-godišnjak iz Cernika, koji su im svoju uslugu masno naplatili te su redovnim putem prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu u Opatiji.

Turci, starosti 28 i 19 godina, zatečeni su u Šapjanama 14. siječnja u ranim jutarnjim satima. Istragom je utvrđeno da su u Hrvatsku ušli legalno, nakon čega su se, a po prethodnom dogovoru, sastali s 50-godišnjakom iz Cernika te zajedno s njim došli u Rijeku. Iz Rijeke do područja u blizini granice s Republikom Slovenijom prevezao ih je 36-godišnji Riječanin. Uslugu prebacivanja stranci su platili ukupno 1.900 eura.

Njihove putovnice su pronađene te su im oduzete, a sukladno Zakonu o strancima u upravnom postupku donijeto je rješenje o njihovom protjerivanju te zabrani ulaska i boravka na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od jedne godine.

Kriminalističko istraživanje nad pomagačima protuzakonitog prebacivanja stranaca preko državne granice obavili su policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave brodsko-posavske.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još