PAO KOD PLOČA

Poljak švercao 9 i pol tisuća kutija cigareta

27.01.2011 u 13:46

Bionic
Reading

Na državnoj cesti D-8, u mjestu Čeveljuša kod Ploča, prilikom kontrole prometa zaustavljeno je teretno vozilo marke Fiat Ducato, poljskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Poljske. Vizualnim pregledom vozila ispod tovarnog prostora primijećene su preinake, konstruiran je tzv. bunker

Zbog sumnje da se u skrivenom prostoru nalazi roba koja nije podvrgnuta carinskom nadzoru, nad 38-godišnjim vozačem provedeno je kriminalističko istraživanje u prostorijama Policijske postaje Ploče.

Izvršenom pretragom vozila ispod tovarnog prostora u tzv. bunkeru pronađeno je 9.590 kutija cigareta Classic Imperial označenih markicom BiH, koje su potom zaplijenjene.

Osnovano se sumnja da je 38-godišnji državljanin Poljske na području BiH utovario cigarete u skrivene pretince ispod tovarnog prostora, koje je uvezao u RH izbjegavajući mjere carinskog nadzora, a sve u namjeri da ilegalnu robu - cigarete prokrijumčari i preproda na crnom tržištu EU.

Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora, osumnjičeni je jučer uz kaznenu prijavu doveden u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku, priopćeno je iz PU Dubrovačko -neretvanske.