Crna kronika ORAHOVICA

Dojava o bombi u školi – lažna

Mlađi je muškarac jučer oko 16 sati nazvao Policijsku postaju u Orahovici te rekao da je njegov prijatelj postavio bombu u školi. O dojavi je zatim obaviještena ravnateljica škole i evakuirani učenici, stoji u policijskom priopćenju

Nakon što je jučer popodne, zbog dojave o bombi, policija ispraznila Osnovnu školu Ivane Brlić-Mažuranić u Orahovici, očevidom je ustanovljeno da je riječ o lažnoj dojavi.

'Policijska istraga još uvijek traje i mogu vam samo reći da je školsko osoblje učinilo sve da 400 učenika mirno izađe iz škole te bude na sigurnom. S obzirom na to da dojava o bombi nije upućena nama, već policiji, ni o tom vam detalju ne mogu govoriti', rekla je Maja Škraba, ravnateljica škole.

Prema policijskom priopćenju dostavljenog novinarima, mlađi je muškarac jučer oko 16 sati nazvao Policijsku postaju u Orahovici te rekao da je njegov prijatelj postavio bombu u školi. O dojavi je zatim obaviještena ravnateljica škole, te je organizirana evakuacija učenika.

Pregled školskih prostorija obavili su članovi tima protueksplozijske zaštite PU virovitičko-podravske, ali nisu pronašli eksplozivnu napravu.

S obzirom na to da je riječ o lažnoj dojavi, Policija će protiv nepoznatog počinitelja podnijeti kaznenu prijavu zbog širenja lažnih i uznemirujućih glasina.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još