METAK NAKON SVAĐE

Razjareni muškarac upucao poznanika

24.01.2011 u 13:26

Bionic
Reading

Nakon žestoke svađe u kafiću u mjestu Klakar kod Slavonskog Broda, 58-godišnjak je otišao kući, ukrao bratov pištolj te potom upucao svog 33-godišnjeg poznanika

Svađa je izbila noćas, oko jedan sat iza ponoći. Dvojica muškaraca galamom i psovkama najprije su narušavala javni red i mir, no nije sve ostalo samo na grubim riječima. Nakon što mu je 'skočio živac', 58-godišnjak je otišao kući po pištolj. Budući da ne posjeduje oružje, provalio je ormar u kojemu njegov brat, uz dozvolu, drži pištolj.


S ukradenim pištoljem u ruci vratio se u kafić. Šokirani gosti pokušali su razjarenog muškarca smiriti, no on se na sve to oglušio te je ispalio metak koji je 33-godišnjaka pogodio u ruku.

Nakon što je svoju namjeru proveo u djelo, 58-godišnjak je mirno otišao kući, gdje su ga nedugo nakon pucnjave, uhitili policajci. Alko-testom mu je utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 0,85 promila.

Ozlijeđenom 33-godišnjaku, ukazana je liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Ozljede su okvalificirane kao teške. U tijeku je istraživanje nad 58-godišnjakom kojemu slijedi prijava za ubojstvo u pokušaju.