PTIČEK I NJEGOVO JATO

Još pet osumnjičenih u slučaju Parkovi

24.01.2011 u 13:24

Bionic
Reading

Zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznena djela u gradskom poduzeću Parkovi, odnosno njegovom kooperantskom poduzeću, policija je prijavila još pet osoba, a za nove zlouporabe sumnjiči se bivši direktor Miljenko Ptiček, protiv kojeg se već vodi istraga

U nastavku kriminalističkog istraživanja Ptičeka, koji će se uskoro naći na slobodi ukoliko mu se ne produlji jednomjesečni pritvor, varaždinska policija osnovano sumnja da je kao odgovorna osoba Parkova počinio veći broj kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave i poticanja na krivotvorenje službene isprave.


O čemu se točno radi, policija nije pojasnila u priopćenju, no zato je izvijestila o širenju kruga osumnjičenika u slučaju Parkova, zasad uglavnom unutar poduzeća. Tako prijavljuje 50-godišnjeg zaposlenika zbog osnovane sumnje da je poticao na krivotvorenje službene isprave te zlouporabio položaj i ovlasti, 33-godišnjeg zaposlenika za zlouporabu položaja i ovlasti, 31-godišnju zaposlenicu za krivotvorenje službene isprave, a 44-godišnjakinju za sprečavanje dokazivanja.

Među novim osumnjičenicima zasad je samo jedan izvan Parkova. Riječ je o 43-godišnjeg vlasniku privatnog poduzeća s varaždinskog područja, za kojeg se osnovano sumnja da je kao kooperant Parkova počinio kaznena djela krivotvorenja službene isprave.

To, međutim, još nije konačan broj osumnjičenih, jer PU varaždinska nastavlja kriminalističko istraživanje. U sklopu potonjeg otvorila su se dva ključna pitanja: što su pojedine tvrtke zapravo plaćale kooperantskom poduzeću Parkova, od kojeg su dobivale račune za fiktivne poslove koji uopće nisu bili obavljeni, te gdje je završavao tako dobiven novac.

Naime, kako je krajem prosinca izvijestilo Državno odvjetništvo, osnovano se sumnja da je Ptiček kao direktor Parkova naveo direktora kooperantskog poduzeća da izradi i ispostavi fiktivne račune drugim tvrtkama, a od tako dobivenog novca bi uzimao 90 posto, dok bi 10 posto ostajalo kooperantskom poduzeću.