BIZARAN SLUČAJ

Bagerom srušio kuću, a nema ni dozvolu za vožnju

24.01.2011 u 11:41

Bionic
Reading

Bagerom koji je u subotu ujutro srušio i oštetio kuće u Heinzelovoj 52 upravljao je 23-godišnji mladić koji nema dozvolu za upravljanje radnim strojevima, a po nalogu jednog od članova uprave tvrtke u čijem je vlasništvu zemljišna čestica na kućnom broju 50 u istoj ulici, doznaje se danas u Policijskoj upravi zagrebačkoj (PUZ)

Nakon obavljenih obavijesnih razgovora tijekom vikenda policija je utvrdila da je taj mladić sin vlasnika tvrtke, u kojoj nije u radnom odnosu, a koju je za rušenje angažirala tvrtka Boston Global čije je zemljište pored uništenih kuća.

Protiv vozača bagera i osobe koja mu je dala nalog da krene u rušenje podnijet će se kaznene prijave zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, no sada se još treba prikupiti sva potrebna dokumentacija da se vidi je li poštivana procedura, te angažirati građevinsku inspekciju, zaštitu na radu i druge službe, rekla je glasnogovornica zagrebačke policije Jelena Bikić.

Incident se dogodio u subotu oko šest sati kada je mladić, bez upozorenja i najave, bagerom srušio jednu kuću u Heinzelovoj na Peščenici, a zatim počeo rušiti druge dvije kuće u susjedstvu. Nakon toga je pobjegao s mjesta događaja. U to vrijeme u dvije su se kuće nalazili ukućani, pri čemu je 59-godišnjakinja lakše ozlijeđena, kojoj je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju, a treća je kuća bila prazna.