NOĆAS U PULI

U spremištu baliranih automobila odjekivale eksplozije

22.01.2011 u 11:32

Bionic
Reading

Oko 30 tona prešanih automobila gorjelo je sinoć u Puli. Prilikom požara, koji je izbio oko 20 sati u dvorišnom prostoru pulske tvrtke Metis d.o.o. u industrijskoj zoni u Šijani, čulo se i nekoliko detonacija za koje se pretpostavlja da su nastale eksplozijom zaostalog benzina u rezervoarima automobilskih olupina

Srećom, u eksploziji i požaru baliranih automobila, smještenih na Metisovom vanjskom skladišnom prostoru na području zvanom Valica, nitko nije ozlijeđen. Pulski vatrogasci ugasili su vatru u 21.30 sati, a gašenje im je otežavala i bura, no požar se nije proširio izvan ograđenog dvorišnog prostora.

Materijalna šteta za sada još nije utvrđena, no vjerojatno je znatna, budući da je pulski Metis najveći koncesionar za skupljanje i skladištenje sekundarnih sirovina s područja Istre.

Naime, gorući sprešani automobili bili su složeni u kocke u nekoliko etaža, na površini 30 x 20 metara. Požar je gasilo sedam vatrogasaca s dvojim kolima, lokaliziran je u 20.15, no borba s vatrom trajala je sat i pol, budući da su se goruće kocke radnim strojem prebacivale s hrpe na udaljenije mjesto od izvora, pri čemu su vatrogasci gasili kocku po kocku. Požar je sasvim ugašen u 21.30 sati, a sanacija požarišta trajala je do ponoći.

Policijski službenici PU Istarske s inspektorom zaštite od požara trenutačno na mjestu požarišta obavljaju očevid da bi se utvrdili uzroci i okolnosti nastanka požara.