OSUMNJIČENI ZA UBOJSTVA

Uhićeno 12 pljačkaša u istrazi prijetnji Nobilu

21.01.2011 u 07:55

Bionic
Reading

Ukupno 12 osoba osumnjičenih za seriju teških razbojništava, među kojima bi moglo biti i ono počinjeno 5. rujna 2005. godine u poslovnici Fine u Zvonimirovoj ulici, kada su ubijena dvojica zaštitara Sokol Marića, uhitila je policija na osnovi iskaza Ivana Boršića, koji je nedavno pritvoren zbog sumnje da je naručio ubojstvo Ante Rose

Policija je, prema pisanju Novog lista, uhapsila pripadnike domaćeg krim-miljea koji su neko vrijeme odrađivali prljave poslove i u Španjolskoj i u Bugarskoj, a Ivan Boršić policiji je ispričao i da stoje iza nekoliko još neriješenih ubojstava. Među njima je i likvidacija Vinka Rodića.

Boršić je, piše riječki dnevnik, Antu Rosu optužio da želi likvidirati zagrebačkog odvjetnika Antu Nobila. Između Nobila i Rose pojavili su se problemi kada je odvjetnik odlučio zaštititi svog šogora od reketara iza kojih je navodno stajao i Roso.

Novinari Novog lista nisu dobili službenu potvrdu jesu li se obistinile njegove optužbe o upletenosti druge skupine razbojnika u krvavu pljačku Fine, za što je bila optužena grupa na čelu sa, sada pokojnim, Nenadom Filipovićem. Dio osoba koje je Boršić prokazao policija je već uhitila i nad njima je u tijeku kriminalistička obrada, pretražuju im se stanovi.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec tijekom dana je potvrdio da se provodi opširno kriminalističko istraživanje te da je uhićeno više osoba koje se tereti za razbojstva u novčarske institucije, ali nikakve pojedinosti policijske akcije nije želio otkriti.