Crna kronika UZNEMIRAVANJE

Lažna dojava o bombi u HZMO-u

Zgrada Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Mihanovićevoj ulici u Zagrebu poslijepodne je na oko sat i pol bila evakuirana zbog lažne anonimne dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi, doznaje se u policiji.

Nepoznata osoba nazvala je telefonsku centralu HZMO-a oko 13,30 sati i poručila da se zgrada isprazni jer je u njoj podmetnuta eksplozivna naprava.

Nakon policijskog protueksplozijskog pregleda oko 15 sati je utvrđeno da je riječ o lažnoj dojavi jer nikakva eksplozivna naprava nije pronađena.

Riiječ je o trećoj anonimnoj lažnoj dojavi u posljednja dva dana. Jučer su, naime, iste dojave zaprimljene na oba dva zagrebačka općinska suda, građanskom i kaznenom.

Policija traga za osobama koje su prekršile članak 322. Kaznenog zakona koji kaže: Tko iznosi, pronosi ili širi glasine za koje zna da su lažne s ciljem da njima izazove uznemirenje većeg broja građana, i takvo uznemirenje i nastupi, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do godinu dana.

Valja istaknuti da sukladno posljedicama koje je izazvala lažna dojava sud će počinitelju odrediti novčanu kaznu. U 2010. godinu zagrebačka policija je zaprimila čak 50 lažnih dojava o podmetnutim bombama.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još