UBOJSTVO IVANE HODAK

Na čahuri pronađen DNK iz znoja Mladena Šlogara

23.02.2009 u 21:10

Bionic
Reading

Na čahuri koja je nakon smrtonosnog pucnja u Ivanu Hodak ostala na stubištu zgrade u Hatzovoj 2 iz kapljice znoja pronađeni su tragovi DNK Mladena Šlogara. To je još jedan materijalni trag koji bivšeg podvornika Sportskog centra Mladost, a od prošle godine beskućnika Šlogara povezuje s ubojstvom mlade odvjetničke vježbenice

ZAGREB - I prije nego što se vještačenjem ustanovilo da na čahuri postoji njegov DNK, s ubojstvom Ivane Hodak Šlogara je povezivalo više materijalnih tragova. Najvažniji je pištolj beretta kojim je ubijena Ivana, a pronađen je u sjeniku u kojem je Šlogar spavao. Vještačenjem je ustanovljeno kako su smrtonosni hici u Ivanu ispaljeni upravo iz toga pištolja, a na njemu su pronađeni i Šlogarovi otisci prstiju te cijele šake, piše Večernji list.

Policija je detektirala i sve osobe koje su bile u posjedu pištolja prije nego što je dospio u Šlogarovo vlasništvo. Formalno je pripadao starici iz Pule koja je kriminalistima priznala da je taj pištolj davno darovala kako bi ga se riješila, a pronađena je i osoba koja ga je za 700 njemačkih maraka prodala Šlogaru i koja je također sve to potvrdila policiji i na sudu.

Na kraju, i sam je Šlogar priznao zločin, a to je priznanje uz nazočnost odvjetnika ponovio pred istražnim sucem.

Šlogarov DNK koji je pronađen na čahuri što je ostala nakon ubojstva na stubištu dodan je sudskome spisu kao još jedan dokaz. U policiji, jer je slučaj već pred sudom, nisu željeli komentirati posljednji nalaz vještaka, nego samo navode da su prikupili dovoljno dokaza koji razotkrivaju motiv ubojstva, počinitelja i način izvršenja. Večernjak doznaje ipak da profil DNK koji je ostao na čahuri u više od 60 posto karakteristika odgovara Šlogarovu DNK.

Prema objašnjenju stručnjaka, profil DNK koji je pronađen na čahuri znači da su za počiniteljem ostali mikrotragovi u obliku čestice znoja prenesena s prstiju kada je dodirivao čahuru, ili pak mikrotrag kože.

Ljerka Mintas Hodak, Ivanina majka, nije htjela komentirati ove nalaze Ministarstva unutarnjih poslova RH.