DIVLJANJE NA JUŽNOJ TRIBINI

Deset BBB-ovaca privedeno u Splitu

23.02.2009 u 18:45

Bionic
Reading

Splitska policija privela je desetoricu pripadnika BBB-a koje sumnjiči da su tijekom nedjeljnog derbija između Hajduka i Dinama bili vinovnici nereda na južnoj tribini poljudskog stadiona kad su lakše ozlijeđena četvorica policajaca

SPLIT - Istražnom sucu oko 17 sati privedena su trojica navijača Marko P. (22), Igor L. (22) i Ivan V. (27) zbog napada na službenu osobu, dok su prekršajnom sucu u Splitu privedena sedmorica navijača Matija E. (22), Emil D. (19), Luka K. (20), Damir A. (21), blizanci Alen i Nikola F. (20) i jedan 17-godišnjak, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, Bad Blue Boysi su se masovno obračunali s pripadnicima policije na Poljudu i taj incident trajao je gotovo 10 minuta. Navijači 'modrih' zapalili su sjedalice na stadionu, a vatrogasne službe uspjele su ugasiti vatru. Nakon toga policija je željela primiriti Boyse, no taj zadatak nije naišao na odobrenje Boysa i borba se nastavila.

Nakon masovne tučnjave situacija se ipak smirila i tribina je dodatno osigurana s još nekoliko desetaka policajaca te su BBB-i nastavili s bodrenjem hrvatskog prvaka.

Policajci su nakon incidenta uhitili sedmoricu 'navijača', a trojica pripadnika MUP-a zatražila su liječničku pomoć.