TROJICA PROTIV JEDNOGA

Ni nož mu nije pomogao protiv razbojnika

19.01.2011 u 11:43

Bionic
Reading

Drsko razbojstvo u Držimurcu, gdje je provaljeno u kuću vlasnika koji se pokušao spasiti skrivanjem u spavaću sobu, počinila su dvojica muškaraca u dobi od 19 i 25 godina iz Piškorovca. Obojica su uz kaznenu prijavu privedena u Istražni centar Županijskog suda u Varaždinu, gdje im je istražna sutkinja nakon saslušanja odredila zadržavanje

Međutim, iz PU međimurske doznajemo da se nastavljaju kriminalistička istraživanja zbog utvrđivanja identiteta trećeg počinitelja razbojstva i provale u kući 78-godišnjeg vlasnika koji se probudio kada je čuo lom stakla na vratima u hodniku ove nedjelje pola sata prije ponoći.

'Vlasnik ih je pokušao otjerati, nakon čega su sva trojica krenula prema njemu. Vlasnik se potom povukao i zaključao u spavaću sobu, ali je prije toga u kuhinji uzeo dva kuhinjska noža radi samozaštite', izvijestili su iz PU međimurske.

No ni to mu nije pomoglo. Naime, počinitelji su nasilno otvorili vrata spavaće sobe, izvukli vlasnika na hodnik i bacili ga na pod.

'Budući da je vlasnik cijelo vrijeme u ruci držao nož, jedan od počinitelja uhvatio je oštricu te je slomio', izvijestili su međimurski policajci, dodajući da je vlasnik zadobio porezotinu šake.

U drskom razbojstvu otuđen je DVD-T prijemnik i mobitel marke Nokia ukupne vrijednosti tisuću kuna.