Crna kronika DUŽNIČKO ROPSTVO

Bacio bratića u 'ralje' kamatara

Zagrebačka policija uhitila je 40-godišnjaka osumnjičena da je reketario 54-godišnjaka kojega je u dužničko ropstvo otjerao bratić, posudivši mu prije šest godina 3000 eura, a tražeći od njega povrat od čak 93.000 eura

Policija je danas izvijestila da je žrtva reketarenja 2002. od 47-godišnjeg bratića posudio 2000 eura, uz mjesečne kamate od 10 posto. Dug je vratio nakon mjesec dana, a potom je potkraj godine ponovno posudio 3000 eura, uz jednake kamate.

U idućih šest godina, odnosno do sredine prosinca prošle godine, 54-godišnjak je bratiću isplatio ukupno 32.000 eura, no rođak lihvar tražio je još 61.000 eura.

Dužnik više nije mogao plaćati "rođački reket", pa ga je bratić upoznao s 40-godišnjim iznuđivačem koji mu je rekao da sada njemu duguje 30.000 eura.

Do sredine veljače ove godine osumnjičenik je u više navrata kontaktirao s oštećenikom, prijeteći da će ubiti njega i njegovu obitelj ako mu ne vrati navodni dug. No to je 54-godišnjaku dozlogrdilo te je sve prijavio policiji koja je, nakon kriminalističke obrade, osumnjičenika sprovela u Istražni centar Županijskog suda.

Protiv rođaka žrtve policija nastavlja istragu i vjerojatno je da će i on biti kazneno prijavljen.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još