Crna kronika PRAVOSUDNA BLAMAŽA

Sucu Črnji ukinut imunitet zbog izvlačenja novca iz Tiska

Sucu Općinskog suda u Krku Marinu Črnji Državno sudbeno vijeće (DSV) danas je ukinulo imunitet jer se protiv njega vodi kazneni postupak zajedno s Miroslavom Kutlom i drugima zbog izvlačenja novca iz Tiska u drugoj polovici 1990-ih

DSV je odobrio pokretanje kaznenog progona protiv suca Črnje na zahtjev Državnog odvjetništva od 28. prosinca 2010. zbog pomaganja u zloporabi u gospodarskom poslovanju. Budući da je riječ o kaznenom djelu koje se progoni po službenoj dužnosti, DSV je ustvrdio da je prijedlog Državnog odvjetništva osnovan.

Istraga protiv Črnje, Kutle i ostalih zbog izvlačenja 26 milijuna kuna iz Tiska, prema pisanju medija, pokrenuta je na zagrebačkom Županijskom sudu još 2000, a potrajala je do 2006.

U međuvremenu Črnja je 2002. imenovan sucem Općinskog suda u Krku, uz pomoć, kako navode mediji, lažirane potvrde da se protiv njega ne vodi kazneni postupak.

Črnja je 1990. nakratko bio ministar rada, a mediji ga opisuju kao Kutlinu desnu ruku u poslovima iz 1990-ih.

Miroslav Kutle, protiv kojeg se u Hrvatskoj vodi više kaznenih postupaka za pretvorbu 1990-ih, već je pravomoćno osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog zloporaba u slučaju Gradski podrum.

Zagrebački Općinski kazneni sud lani potkraj listopada odredio je Kutli pritvor zbog bijega, odnosno neodazivanja na raspravu u drugom predmetu iz slučaja Gradski podrum, nakon čega je za njim raspisana i međunarodna tjeralica.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još