Crna kronika GRADONAČELNIK POTVRDIO

Vukovar obitelji Tihomira Purde daje 3.500 kuna

Iz vukovarskog gradskog proračuna za obitelj uhićenog hrvatskog branitelja Tihomira Purde bit će izdvojeno 3.500 kuna, istaknuto je na sastanku gradonačelnika Željka Saboa s predstavnicima Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara u srijedu

Sastanku s braniteljskim i stradalničkim udrugama prisustvovala je i Purdina supruga Slobodanka zajedno sa svoje troje djece, a Tihomirovi suborci, ali i gradske vlasti, još jednom su im uputili potporu.

'Drago mi je i zbog skupa potpore, kojega su u ponedjeljak održali branitelji kako bi podržali mog supruga, ali i poziva na ovaj sastanak. Potpora je mojoj obitelji vrlo bitna, jer dolazi u vrijeme kada prolazimo teško razdoblje', rekla je Slobodanka Purda na susretu u vukovarskoj gradskoj vijećnici. Njezinog su supruga uhitili prije osam dana na graničnom prijelazu Orašje prilikom ulaska u BiH, a pod sumnjom da je počinio ratni zločin u Vukovaru u jesen '91. godine.

Slobodanka Purda je potvrdila da je u kontaktu s Tihomirovim odvjetnikom, ali ne i sa suprugom.

'Rekli su mi da je dobro i da se stvari kreću u dobrom smjeru. Samo se nadam da neće biti izručen Srbiji', poručila je Slobodanka. Novcem koji će dobiti iz gradskog proračuna platit će režije, a iz gradske uprave njezinoj su djeci uručeni i poklon-paketići.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još