GRADONAČELNIK POTVRDIO

Vukovar obitelji Tihomira Purde daje 3.500 kuna

12.01.2011 u 14:42

Bionic
Reading

Iz vukovarskog gradskog proračuna za obitelj uhićenog hrvatskog branitelja Tihomira Purde bit će izdvojeno 3.500 kuna, istaknuto je na sastanku gradonačelnika Željka Saboa s predstavnicima Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara u srijedu

Sastanku s braniteljskim i stradalničkim udrugama prisustvovala je i Purdina supruga Slobodanka zajedno sa svoje troje djece, a Tihomirovi suborci, ali i gradske vlasti, još jednom su im uputili potporu.

'Drago mi je i zbog skupa potpore, kojega su u ponedjeljak održali branitelji kako bi podržali mog supruga, ali i poziva na ovaj sastanak. Potpora je mojoj obitelji vrlo bitna, jer dolazi u vrijeme kada prolazimo teško razdoblje', rekla je Slobodanka Purda na susretu u vukovarskoj gradskoj vijećnici. Njezinog su supruga uhitili prije osam dana na graničnom prijelazu Orašje prilikom ulaska u BiH, a pod sumnjom da je počinio ratni zločin u Vukovaru u jesen '91. godine.

Slobodanka Purda je potvrdila da je u kontaktu s Tihomirovim odvjetnikom, ali ne i sa suprugom.

'Rekli su mi da je dobro i da se stvari kreću u dobrom smjeru. Samo se nadam da neće biti izručen Srbiji', poručila je Slobodanka. Novcem koji će dobiti iz gradskog proračuna platit će režije, a iz gradske uprave njezinoj su djeci uručeni i poklon-paketići.