Crna kronika ŠOK 3

Miljuš i Galinec svjedočili na Županijskom sudu

Žrtve brutalnog premlaćivanja - novinar Jutarnjeg lista Dušan Miljuš i poduzetnik Josip Galinec danas su na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočili u istrazi koja se vodi protiv Darka Dakića i Đorđa Vuletića osumnjičenih za te napade

Dakića i Vuletića tereti se zbog pokušaja ubojstva Miljuša i Galinca, a nakon što je protiv njih pokrenuta istraga, krajem prosinca im je određen i jednomjesečni pritvor.

Miljuša i Galinca danas je ispitao istražni sudac Zdenko Posavec, a detalji svjedočenja nisu se mogli doznati.

Tužiteljstvo je u ovom slučaju predložilo ispitivanje ukupno šest svjedoka te provođenje nekoliko vještačenja.

Đorđe Vuletić, bivši policajac i optuženik u slučaju tzv. zločinačke organizacije kojoj se sudilo krajem 90-ih, i Darko Dakić ranije su negirali da su u rujnu 2008. pretukli poduzetnika Josipa Galinca.

Dakić je, osim toga, porekao da je s još jednim nepoznatim napadačem za kojim se traga u lipnju te godine brutalno pretukao novinara Jutarnjeg lista Dušana Miljuša ispred njegova stana u naselju Kajzerica.

Vuletića i Dakića tereti se kao izvršitelje pokušaja ubojstva. Nalogodavac, međutim, još nije otkriven. Kako bi razriješila slučajeve premlaćivanja Miljuša i Galinca policija je pokrenula jednu od opsežnijih akcija u posljednjih nekoliko godina - Šok 3, u kojoj je privedeno desetak osoba. No, svi su uhićeni, osim Dakića i Vuletića, pušteni nakon obavijesnih razgovora, među njima i bivši optuženici u slučaju tzv. zločinačke organizacije Zoran Pripuz i Nikica Jelavić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još