STARI ZNANAC MUP-A

Nasilnik istjerao stare roditelje iz kuće, pa napao policajce

11.01.2011 u 14:38

Bionic
Reading

Pravu obiteljsku dramu proživio je jučer, po tko zna koji put, stari bračni par iz Donjih Andrijevaca kod Slavonskog Broda. Supružnike već dulje vrijeme zlostavlja njihov 50-godišnji sin koji ih je sinoć i istjerao iz kuće

Nakon što je izvrijeđao svoje stare roditelje, psujući im 'sve po spisku', pijani je nasilnik oko 19 sati izbacio svoju 73-godišnju majku i 75-godišnjeg oca na cestu. Kako nisu imali kamo, nesretni su starci stajali na ulici ispred kuće u

kojoj je divljao pijani sin. Tu su ih zatekli i policajci koji su, nakon dojave o nasilničkom ponašanju u obitelji, došli na intervenciju.

Ugledavši policajce, vidno alkoholizirani 50-godišnjak usmjerio je svoj bijes na njih, izvrijeđao ih, psovao, nazvao ih 'pederima', a potom je agresivno odbio poći s njima u postaju. Kada je shvatio da je situacija postala ozbiljna, pokušao je pobjeći, no nije se uspio otrgnuti iz ruku dvojice policajaca.

S obzirom da je pružao aktivni otpor, 50-godišnjak je prisilno doveden i zadržan u policiji do otrežnjenja. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,86 promila u organizmu.

Kako doznajemo, riječ je o starom znancu policije koji već dulje vrijeme zlostavlja roditelje s kojima živi. Navodno je u jednom slučaju umalo udavio svoju majku. Zbog najnovijeg događaja protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.