Crna kronika ZDRAVSTVENI RAZLOZI

Odgođeno suđenje Zagorcu zbog obnove Šporerove vikendice

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec ni danas nije iznosio svoju obranu u slučaju nezakonite obnove vikendice bivšeg potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine Antuna Šporera

Suđenje je odgođeno zbog izostanka optuženog Jurja Vojkovića, bivšeg pomoćnika u Upravi za graditeljstvo Ministarstva obrane. Vojković se na sudu nije pojavio jer je podvrgnut operativnom zahvatu pa je odgođeno i ročište najavljeno za sutra.

Nastavak suđenja, koje je u završnoj fazi, ovisit će o Vojkovićevom oporavku, izjavila je za Hinu sutkinja Rajka Tomerlin Almer.

Zagorec, koji izdržava sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog krađe dragulja iz Ministarstva obrane, od početka suđenja tvrdi da nije kriv ni po jednoj točki optužnice u postupku čije je ponovno pokretanje sam zatražio nakon što ga je Austrija izručila zbog 'slučaja dragulji'.

Tužiteljstvo, pak, smatra da je Šporerova vikendica uređena novcem Ministarstva obrane iz fonda za štete koje su počinile postrojbe HV-a, iako su kuću u ratnim akcijama uništile postrojbe tzv. SAO Krajine i JNA.

Nakon Zagorca, Šporera i Vojkovića obranu bi u nastavku suđenja trebali iznijeti i ostali optuženici – umirovljeni general Matko Kakarigi te bivši pomoćnik direktora splitskog ACI-ja Leo Kuret. I oni su ranije kazali da se ne osjećaju krivima.

Istraga o obnovi Šporerove vikendice u Novigradu blizu Zadra pokrenuta je prije više od deset godina, a mediji su tada nagađali da je Šporer tako nagrađen jer je 1997. kao vijećnik tada oporbenoga HSS-a digao ruku za HDZ i osigurao mu većinu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još