ŠTETA GOLEMA

Zbog kvara na peći izgorjela radionica i skladište

05.01.2011 u 15:20

Bionic
Reading

Štetu od preko 150.000 kuna pretrpio je 61-godišnji Novogradiščanin čiji su skladište i radionica za popravak rashladnih uređaja jučer u potpunosti izgorjeli. Uzrok požara je kvar na peći za centralno grijanje

Vatra je planula popodne, oko 16 sati i 30 minuta. Kako doznajemo, vlasnik radionice najprije je sam pokušao ugasiti plamen protupožarnim aparatom, no to mu nije pošlo za rukom. Vatra se brzo proširila po čitavoj radionici koja se nalazila u dvorišnoj zgradi u Ulici Ljudevita Gaja. U pomoć su pozvani vatrogasci, te se njih devet s dva prateća i jednim navalnim vozilom, preko sat vremena borilo s vatrenom stihijom.

'Kada smo stigli, plamen je već u potpunosti zahvatio unutrašnjost radionice, skladište i krovište zgrade. Unatoč brzoj intervenciji objekt je u cijelosti izgorio. Vatra se proširila i na krovište garaže 47-godišnjeg susjeda, koje je djelomično nagorjelo', rekao nam je Vlado Krpan, predsjednik DVD-a Nova Gradiška.

Vatrogasci DVD-a Nova Gradiška vatru su ugasili oko 18 sati. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo zbog tehničkog kvara uljnog plamenika na peći centralnog grijanja. Budući da su u radionici izgorjeli strojevi te rezervni dijelovi za rashladne uređaje, materijalna šteta je velika i bez stručne procjene iznosi oko 150 tisuća kuna.