ISPALIO METAK IZ OLOVKE

Slučajno se ustrijelio pa zaradio kaznenu prijavu

05.01.2011 u 11:31

Bionic
Reading

Nakon što se nehotice ustrijelio iz pištolja, protiv 62-godišnjaka policija podnosi kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, kao i zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari

Jučer je 62-godišnjak sa šireg ivanečkog područja uistinu je imao sreću u nesreći. Naime, dok se oko 10.45 sati presvlačio u obiteljskoj kući, iz džepa radnog kombinezona ispao mu je improvizirani malokalibarski pištolj u obliku kemijske olovke koji je opalio u trenutku pada na pod.

Međutim, zrno ga je samo ranilo, točnije prošlo je kroz lijevu potkoljenicu, nakon čega se od zida odbilo i zaustavilo na podu u blizini njegove 57-godišnje supruge, koja je ostala neozlijeđena.

Na mjesto nesvakidašnjeg događaja izašla je policija koja u domu ozlijeđenog nije pronašla drugo oružje osim improviziranog pištolja. Međutim, sudeći po izvještaju PU varaždinske, i to je bilo dovoljno da nakon kriminalističkog istraživanja podnese kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, kao i zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.