HRABRA BAKA

Šipkom premlatio staricu kradući joj torbicu

20.02.2009 u 16:53

Bionic
Reading

Šezdesetosmogodišnja Ivana Gabrić iz Osijeka s pravom je u četvrtak zaradila epitet bake heroja. Mladić koji je ovu vitalnu staricu napao metalnom šipkom usred dana kako bi joj oteo torbicu, nije je uspio svladati, pa je pobjegao praznih ruku

Bliski susret s beskrupuloznim napadačem koji će pamtiti cijeli život, žena je doživjela oko 13.30 sati u Biđskoj ulici dok se od liječnika vraćala kući.

'Mirno sam hodala ulicom i odjednom osjetila udarac po ramenu. Nisam ni čula da netko hoda iza mene. Pomislila sam da me neki poznanik htio pozdraviti, pa me malo jače udario po leđima, no uslijedio je još niz udaraca', prisjeća se potresena Ivana. Mladić je držao metalnu šipku i bezočno mlatio staricu po tijelu gdje god je stigao, vičući pritom: 'Daj torbu!' No hrabra se starica uspjela pribrati, stisnula je čvrsto torbicu i instinktivno njome mahnula kako bi ga udarila te počela zapomagati i pozivati upomoć.
Nesretna je žena uvjerena da napadač nema više od 15 godina.

Najviše ju je pogodilo, kaže, što joj nitko iz toga inače mirnog naselja nije priskočio u pomoć. Dok se hrvala s napadačem, pokušavajući sačuvati živu glavu i svoju torbu, primijetila je kako se zavjese na prozorima susjednih kuća pomiču, ali nitko iza njih nije zvao policiju ili istrčao na ulicu. Baka je stoga kasnije sama odšetala kući i pozvala Hitnu pomoć. U bolnici su joj ustanovljene, srećom, samo lakše ozlijede, ima nekoliko hematoma po tijelu i rasječenu glavu, piše Jutarnji list.