PAO SA 300 TABLETA LORAZEPAMA

Cvjeta šverc tableta s popisa opojnih droga

03.01.2011 u 15:25

Bionic
Reading

Nova 2011. počela je neslavno za 37-godišnjaka iz Bosne i Hercegovine koji je već prvog dana zaradio kaznenu prijavu zbog zlouporabe opojnih droga. Naime, on je u svom Audiju A4 pokušao u Hrvatsku prokrijumčariti 300 tableta lijeka koji se nalazi na popisu opojnih droga

Tablete su u subotu, oko 10,25, pronašli policajci u suradnji sa službenicima carine. Graničnom kontrolom u prtljažniku Audija A4, njemačkih nacionalnih oznaka i broja, u putnoj torbi pronađeno je ukupno 300 komada tableta Lorazepama. Tablete je 37-godišnjak unio u Republiku Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine, ne prijavivši ih službenicima carine.

'Za tablete koje se nalaze na popisu opojnih droga 37-godišnjak nije imao odgovarajuću liječničku dokumentaciju. Budući da se radi o Lorazepamu koji se koristi i u recepturama za proizvodnju droga, u suradnji s Državnim odvjetništvom, policija protiv 37-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga. Prijeti mu novčana kazna ili kazna zatvora do jedne godine', rekla je tportalu Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

Podsjetimo, prije samo dva tjedna preko graničnog prijelaza Stara Gradiška 67-godišnjakinja iz Bosne i Hercegovine uspjela je prokrijumčariti čak 9.100 komada raznih tableta, od kojih 2.033 tablete Apaurina i Diazepama koje se nalaze na popisu opojnih droga. Iako je s punom torbom lijekova švercerica prošla carinu, planove su joj pomutili policajci koji su zaustavili automobil u dubini teritorija, na cesti u Novom Varošu te su u putnoj torbi pronašli tableta za koje žena nije posjedovala potrebnu liječničku dokumentaciju.