ZLOUPORABA OVLASTI

Podignuta optužnica protiv čakovečkog ginekologa

03.01.2011 u 08:53

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podnijelo je čakovečkom Općinskom sudu optužni prijedlog protiv Nenada Muršića, ginekologa iz Nedelišća, zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti

Okrivljenika se tereti da je kao liječnik specijalist Odjela ginekologije i porodništva Županijske bolnice u Čakovcu, gdje je nedavno uhićen u sklopu akcije Ordinacija, tražio novac za carske rezove napravljene od početka travnja 2009. do 22. rujna 2010. godine.

Od ukupno deset pacijentica kojima je izvršio porod carskim rezom tražio je prethodno ili nakon poroda iznos od 300 do 500 eura, nakon čega su mu one za obavljeni porod carskim rezom osobno ili preko člana obitelji platile iznose od uglavnom od 300 do 500 eura, a jednom prilikom sto eura. Tako stečenu imovinsku korist zadržavao je za sebe i koristio za osobne potrebe, pa se tako spominju i putovanja u na vrlo udaljene destinacije.

Državno je odvjetništvo predložilo i određivanje pritvora protiv čakovečkog ginekologa, koji je poznat i kao trener karatea te bivši izbornik hrvatske kadetske karate reprezentacije. Usto, aktivan je i član SDP-a. Naime, lani je na unutarstranačkim izborima u međimurskom SDP-u bio jedini protukandidat Ivici Perhoču, aktualnom županu Međimurske županije. Međutim, na čelu međimurskih esdepeovaca nije došlo do promjene jer je Perhoč osvojio 89,5 posto, a Muršić 10,5 posto glasova.