IZGORJELA DJEVOJČICA

Uzrok požara neispravna plinska boca

31.12.2010 u 18:09

Bionic
Reading

Uzrok jučerašnjeg požara u Paragu, romskom naselju kod Trnovca u Međimurskoj županiji, u kojem je poginula šestogodišnja djevojčica, je nepravilno spojena plinska boca na peć, izvijestio je glasnogovornik međimurske Policijske uprave Krunoslav Gosarić

Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti djevojčice trovanje dimom, dodao je. Njezina majka, 24-godišnja S.O., kojoj su utvrđene opekline drugog stupnja opasne za život, premještena je tijekom dana s odjela kirurgije na intenzivnu njegu Županijske bolnice u Čakovcu, potvrdio je pročelnik kirurgije dr. Robert Grudić. Iako je trenutačno izvan životne opasnosti, S.O. će zbog opeklina na vratu i licu biti još desetak dana u bolnici, rekao je dr. Grudić.

Načelnik nedeliščanske općine Mladen Horvat posjetio je teško ozlijeđenu S.O. i obišao zgarište obiteljske kuće u Paragu. Horvat, zamjenik međimurskog župana Matija Posavec i ravnateljica čakovečkoga Centra za socijalnu skrb Suzana Belović obećali su da će sljedeći tjedan učiniti sve kako bi se nesretnome bračnom paru osigurao novi krov nad glavom.