GORJELO U BUJAMA I FUNTANI

Istarski vatrogasci imali pune ruke posla

31.12.2010 u 12:47

Bionic
Reading

Požar većih razmjera izbio je sinoć oko 21.25 u Konzumovoj trgovini u Istarskoj ulici u Bujama. Kako se neslužbeno doznaje, vatra je najvjerojatnije izbila u skladištu koje je gotovo u potpunosti izgorjelo

Djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Umag i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Buja borili su se s vatrom više od dva sata. Požar je ugašen oko ponoći, a zbog jačine plamena policija je preventivno zatvorila Istarsku ulicu za sav promet do 23.20.

U požaru je uništen velik dio skladišnog prostora i robe, no šteta se još procjenjuje. Na mjestu požarišta policija od jutros provodi očevid da bi se utvrdile okolnosti izbijanja vatre.

Također, sinoć oko 21 sat porečki vatrogasci gasili su požar na obiteljskoj kući u Ribarskoj ulici u Funtani. Vatra je zahvatila krovište kuće koje se potom urušilo. U požaru, za koji se pretpostavlja da je nastao uslijed neispravnih električnih instalacija, izgorio je apartman u potkrovlju.

Vlasnici nisu boravili u kući u vrijeme izbijanja požara, a nakon gašenja porečki vatrogasci su još nekoliko sati čuvali požarište da vatra ne bi ponovno izbila.