PROTUPRAVNA NAPLATA

Starici zapalio auto da bi 'istjerao' dug

27.12.2010 u 16:52

Bionic
Reading

Porečka policija uhitila je 42-godišnjeg Riječanina i 57-godišnjakinju iz Lupoglava, koje se osnovano sumnjiči da su pokušali prisilom, pa čak i podmetanjem požara, izvući ranije posuđeni novac od 70-godišnje žene

Naime, 57-godišnjakinju se tereti da je angažirala Riječanina kako bi u njezino ime prisilio 70-godišnju staricu iz Poreča da joj vrati 32 tisuće kuna. Novac joj je žena, navodno, dugovala od 2008. godine.

Kako je izvijestila PU Istarska, Riječanin je 21. prosinca, oko 11,30 sati, na porečkoj tržnici prišao starici te joj je, zahtijevajući da vrati dug, počeo prijetiti. No nije se zaustavio samo na verbalnoj prijetnji. Naime, 24. prosinca, oko jedan sat, u dvorištu obiteljske kuće u mjestu Matulini izazvao je požar na osobnom automobilu u vlasništvu 70-godišnjakinje. No policija ga je ubrzo, nedaleko od mjesta događaja, i uhitila.

'Po završetku kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 42-godišnjak počinio kaznena djela Protupravne naplate i Dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, a 57-godišnjakinja kazneno djelo Protupravne naplate te su istog dana, 24. prosinca u 19 sati, privedeni u Istražni centar Županijskoga suda u Puli', priopćeno je.