VARAŽDINSKI PARKOVI

Ptičeka se sumnjiči za 80-tak kaznenih djela!

24.12.2010 u 11:36

Bionic
Reading

'Sve više ljudi, a naročito od jučer, javlja nam se u vezi poslovanja Parkova', naglasio je Darko Jurčec, načelnik Odjela kriminalističke policije PU varaždinske na izvanrednoj konferenciji sazivanoj povodom kriminalističkog istraživanja koje se provodi u tom varaždinskom poduzeću za komunalne i hortikulturne poslove

Istraživanje u Parkovima policija provodi, kako je rekao načelnik PU varaždinske Rade Sitar, već nekoliko mjeseci na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva.

'Osnovano se sumnja da je od 2006. direktor poduzeća počinio 80-ak zlouporaba položaja i ovlasti te krivotvorenja službenih isprava. Okvirna materijalna šteta za Parkove iznosila bi za sada oko dva milijuna kuna, a direktor je prisvojio iznos od za sada oko 500 tisuća kuna', naglasio je Sitar.

Tijekom istraživanja, kako je pojasnio Jurčec, došlo je do saznanja da je Ptiček pravnim i fizičkim osobama u regiji ispostavljao fiktivne račune za radove koji uglavnom nisu bili odrađivani ili su bili dijelom odrađivani. Račun bi plaćali Parkovi, a pravne i fizičke osobe bi zadržavale dio novca, a dio bi Ptiček dobio na ruke.

Osim fiktivnih računa, izmišljavani su radni nalozi i radno vrijeme za radnike koji su uređivali dvorišta i vikendice osoba bliskih Ptičeku. Usto, te su osobe uživale pogodnost da mogu uzimati proizvode Parkova bez plaćanja, a trošak bi smilili Parkovi, odnosno Grad Varaždin.

'Tek smo na početku istraživanja, no budući da se već počelo utjecati na podosta ispitanih svjedoka, priveli smo direktora Parkova istražnom sucu koji mu je odredio 48-satno pridržavanje i zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela', rekao je Jurčec pojašnjavajući uhićenje Ptičeka te naglasio kako ovo istraživanje nema veze s istragom USKOK-a.

Varaždinska policija, kako je dodao načelnik Sitar, nastavlja kriminalističku istragu u drugim smjerovima i pravcima.