PROVOD MLADIH HADEZEOVACA

Divljaci iz River puba ne žele platiti kazne

19.02.2009 u 17:01

Bionic
Reading

Na prekršajni nalog za plaćanje novčane kazne zbog izgreda u karlovačkome 'River pubu' u studenome prošle godine žalila su se trojica od četvorice prijavljenih prekršitelja, među kojima i dvojica bivši mladih HDZ-ovaca, te za tu trojicu slijedi glavna rasprava i izvođenje dokaza, doznaje se od sutkinje Prekršajnog suda Ksenije Stanić

Rok za prigovor istekao je jučer. Prigovor su uložili bivši predsjednik karlovačke Mladeži HDZ-a i karlovački vijećnik Danijel Trupković, bivši član Mladeži Željko Goršić i konobar iz kafića Dino Dmitrović.

Sutkinja Stanić prekršajnim je nalogom prvoj dvojici omogućila da uz najveću propisanu novčanu kaznu za remećenje javnog reda i mira od 1100 kuna (po još valjanome zakonskom propisu 300 njemačkih maraka) izbjegnu suđenje i dokazni postupak, no obojica su uložila prigovor jer se ne osjećaju krivima.
Prekršajnim nalogom novčane su kazne određene i ostaloj dvojici prekršitelja te noći. Na novčanu kaznu od 189 kuna prigovor je uložio i Dino Dmitrović, konobar u 'River Pubu', koji je prijavljen zbog točenja pića pijanim osobama.

Oko 757 kuna kazne određeno je Marinu Gudelju zbog vike i svađe te mokrenja na javnoj površini, tj. 'vrijeđanja ili omalovažavanjae moralnih osjećaja građana'. Gudelj se na kaznu nije žalio.Podnošenjem prigovora prekršajni nalozi su izvan snage te slijedi glavna rasprava i izvođenje dokaza, ali datum još nije određen, rekla je sutkinja Stanić.

HDZ je kaznio dvojicu svojih članova. Željka Goršića, koji je navodno te noći uzvicima veličao ustaštvo, HDZ je izbrisao iz članstva.

Od predsjednika HDZ-a Karlovačke županije Ivana Vučića doznaje se da je Danijel Trupković 'do daljnjega udaljen sa svih stranačkih dužnosti, ali nije izbrisan iz članstva'.
Osim četiriju prekršajnih prijava protiv izgrednika iz 'River puba', karlovačka Policijska uprava proslijedila je Općinskome državnom odvjetništvu protiv Trupkovića i kaznenu prijavu 'zbog oštećenja i uništenja tuđe stvari', piše Hina.