Crna kronika ISPITAN PRED ISTRAŽNIM SUDOM

Uskoro odluka o optužnici protiv Čačića

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić ovaj je tjedan ispitan na Županijskom sudu u Zagrebu zbog nesreće koju je skrivio u Mađarskoj, a u kojoj su poginule dvije osobe

Mađarsko Gradsko tužiteljstvo u Kaposvàru je u kolovozu Županijskom sudu poslalo zamolbu kojom su tražili da se Čačić ispita u Zagrebu. On je ovaj tjedan i ispitan, a potom je istražna sutkinja proslijedila spis Ministarstvu pravosuđa, prenosi Večernji list.

Čačić je istražnoj sutkinji pri tom rekao da mu je emotivno vrlo žao, ali da se ne osjeća krivim za nesreću.

Podsjetimo, Mađari protiv Čačića vode istragu jer je u siječnju ove godine skrivio nesreću u kojoj su poginuli Gyorgy Liptaka (60) i Ersezebet Lipatak (82).

Nakon ispitivanja Čačića, zapisnik je poslan Ministarstvu pravosuđa, koje bi ga dalje trebalo poslati Mađarima. Kad prime Čačićev iskaz, Mađari će odlučiti hoće li protiv hrvatskoga političara podignuti optužnicu. Odluče li se za podizanje optužnice, to će se dogoditi vrlo skoro, s obzirom na to da je od nesreće prošlo već gotovo godinu danu.

'Optužnica još nije podignuta jer iz Hrvatske nije pristigla sva tražena dokumentacija. Bit ćemo strpljivi još neko vrijeme, no ako se ni poslije toga ništa ne promijeni, počet ćemo sumnjati da se nešto zataškava', kazao je odvjetnik dr. Zoltan Gal u izjavi za Večernji list.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još