ZLOUPORABA POLOŽAJA I OVLASTI

Ginekologa se tereti za deset kaznenih djela

22.12.2010 u 11:40

Bionic
Reading

Protiv Nenada Muršića, čakovečkog ginekologa kojeg je u utorak u 13.55 uhitila policija pod sumnjom da je zlorabio položaj i ovlasti, istražni sudac varaždinskog Županijskog suda odredio je zadržavanje nakon ispitivanja započetog sinoć oko 18 sati

Muršića su policajci iz čakovečke Županijske bolnice odveli zbog osnovane sumnje da je počinio više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Osnovano se sumnja da je tijekom 2009. i 2010. godine kao odgovorna osoba, a s ciljem pribavljanja imovinske koristi, u više navrata iskoristio svoj položaj i prekoračio granice svojih ovlasti. Naime, od pojedinih rodilja koje je porađao carskim rezom, ili od njihovih supružnika, protupravno, bez zakonskog uporišta ili bolničkih propisa, naplaćivao je postupke u iznosima od 100 do 500 eura. Tako stečenu imovinsku korist zadržavao je za sebe i koristio za osobne potrebe, izvijestili su iz PU međimurske, naglašavajući da se čakovečkog ginekologa tereti za ukupno deset kaznenih djela zlouporaba ovlasti i položaja.

Temeljem naloga istražnog suca pretražene su Muršićeve liječničke sobe u Županijskoj bolnici u Čakovcu, stan i druge prostorije koje koristi, kao i dva osobna automobila. Tijekom kriminalističkog istraživanja policija je privremeno oduzela različitu dokumentaciju, dva računala i mobilni uređaji.