NAKON VARAŽDINA, NA METI ČAKOVEC

Priveden čakovečki ginekolog

21.12.2010 u 17:53

Bionic
Reading

Ginekolog Županijske bolnice Čakovec Nenad Muršić, nakon uhićenja varaždinskih ginekologa u sklopu policijske akcije Ordinacija, priveden je zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti

Međimurska policija, kako je izvijestio glasnogovornik Krunoslav Gosarić, osnovano sumnja da je za liječničke usluge u dužem vremenskom razdoblju protuzakonito naplaćivao iznose od 300 do 500 eura. Zbog toga ga je policija odvela s

Varaždinski ginekolozi i dalje na poslu

Na varaždinskom Općinskom sudu u tijeku je suđenje sedmorici ginekologa, među kojima su i dr. Zoran Pitner i dr. Davor Fara, koji više ne rade u varaždinskoj općoj bolnici. Međutim, novo radno mjesto našli su u Domu zdravlja Varaždinske županije, i to na određeno vrijeme. Kako je pojasnio ravnatelj Doma Ivan Crnković, u Varaždinskoj županiji potrebno je 13 ginekoloških timova u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a radi ih samo devet.

radnog mjesta, a usporedno s tim pretraživani su njegov stan te vozilo.

Kriminalistička istraga u vezi s ovim slučajem, baš kao i u slučaju zlouporaba položaja i ovlasti na Odjelu za ginekologiju i porodništvo varaždinske Opće bolnice, provodi se već nekoliko mjeseci. Tijekom tog razdoblja, uz ostalo, saslušano je više pacijentica čakovečke bolnice, posebice one koje su rađale carskim rezom, za što su navodno trebale platiti.

Sa slučajem zlouporaba na ginekološkim odjelima upoznat je i ministar zdravstva Darko Milinović koji je još tijekom rujna boravio u Varaždinu i Čakovcu. Tada je na novinarski upit istaknuo da je svatko nevin dok mu se ne dokaže suprotno.

'Neka pravna država radi svoj posao, a dalje ćemo vidjeti. Stav je ove Vlade nulta tolerancija prema mitu i korupciji', dodao je ministar.