LOVIŠTE 'SJEVERNA BABJA GORA'

Nestalog lovočuvara pronašli mrtvog u snijegu

20.12.2010 u 15:16

Bionic
Reading

Nakon što su u nedjelju lovci primijetili da se njihov 55-godišnji lovočuvar nije vratio iz lova, u blizini mjesta Škrabutnik kod Požege, nestanak su oko 20 sati prijavili policiji

Policajci iz Policijske uprave požeško-slavonske prijavu su zaprimili od 53-godišnjaka iz Zagreba, inače vlasnika trgovačkog društva koje je lovozakupnik lovišta 'Sjeverna Babja Gora'.

Po iskazu lovaca, 55-godišnji lovočuvar se oko 14.40 sati odvojio od grupe lovaca. Kako je sa sobom ponio mobitel, bezuspješno su pokušavali uspostaviti kontakt s njim, no lovočuvar se nije javljao.

U potragu za 55-godišnjakom, uz policajce i lovce, krenulo je i nekoliko mještana. Pretražujući teren uočili su tragove koraka u snijegu, koje su potom pratili. Nešto prije 23 sata tragovi su ih doveli do nestalog lovočuvara kojemu na žalost više nije bilo pomoći. Njegovo mrtvo tijelo pronađeno je u šumskom predjelu zvanom 'Prevodac' 800 metara od mjesta Škrabutnik.

Iako su nesreće u lovu, kada lovci propucaju jedni druge sve češće, u ovom slučaju očevidom nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali da se radi o kaznenom djelu. To je potvrdila i obdukcija kojom je utvrđeno da je lovočuvar preminuo prirodnom smrću uslijed zatajenja srca.