GRANIČNI PRIJELAZ KARASOVIĆI

Zaplijenjeno više od 16 kilograma marihuane

19.12.2010 u 16:17

Bionic
Reading

U prostorijama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske održana je tiskovna konferencija povodom jučerašnje zaplijene marihuane na graničnom prijelazu Karasovići. S ukupno 16 kg i 450 g marihuane pala je 34-godišnja državljanka Italije. Vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na 850 tisuća kuna

Jučer oko 17.45 sati ulaznoj graničnoj kontroli na GP Karasovići pristupilo je osobno vozilo marke Alfa Romeo talijanskih oznaka, kojim je upravljala 34-godišnja državljanka Italije.


Prilikom granične kontrole u suradnji s djelatnicima Carine primijećeno je neobično ponašanje državljanke Italije te je izvršen vizualni pregled vozila. Službenici su zamjetili da je zadnji branik odmaknut od nosača vozila. Potom su u unutrašnjosti zadnjeg branika pronašli jedan paket s marihuanom.

Temeljem naloga suda izvršena je detaljna pretraga vozila kojom prilikom je u zadnjem braniku i izrađenom duplom dnu ispod motora te ispod tapecirunga u unutrašnjosti vozila, pronađeno 15 paketa s ukupno 16 kg i 450 g marihuane. Vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 850 tisuća kuna.

U prostorijama Policijske postaje Gruda nad 34-godišnjom državljankom Italije provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je počinila kaznena djela posjedovanja i preprodaje opojnih droga iz čl. 173. st. 1.i st. 2 KZ-a.
Osumnjičena će tijekom dana uz kaznenu prijavu biti dovedena u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku.

Na konferenciji su također spomenute i dvije veće zapljene marihuane na graničnom području tijekom studenog i prosinca ove godine, i to zapljena više od 5 kg marihuane na Gornjem Brgatu te zapljena preko 2 kg marihuane na GP-u Mali Prolog. Predstavnici Policije i Carine izrazili su zadovoljstvo uspješnom međusobnom suradnjom koja je posebno važna te u velikoj mjeri pridonosi sprječavanju krijumčarenja droge.