BEZ STRUJE, PLINA I TELEFONA

Bagerima i traktorima prekinuli sve instalacije

16.12.2010 u 19:56

Bionic
Reading

Dva bagera i traktor napravili su jučer pravi kaos u Slavonskom Brodu i okolici, zbog čega su djelatnici HEP-a, HT-a i Brod plina imali pune ruke posla. Nepažljivi vozači moćnih strojeva presjekli su električne kablove, cjevovodnu plinsku instalaciju i svjetlovodni kabel, te su neka domaćinstva kratko ostala bez struje, a čitava dva sela bez telefonske veze

Točno u 14 sati dvojica bagerista su zbog nepažnje napravila istu pogrešku na dvije različite lokacije. U ulici 22. lipnja 1941. u Slavonskom Brodu 35-godišnjak je, kopajući bagerom, nenamjerno presjekao dva električna priključna kabla. Na teren su odmah izašli djelatnici HEP-a koji su ubrzo otklonili kvar, a šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

U isto to vrijeme isti se scenarij događao i u obližnjem Starom Petrovom Selu gdje je 38-godišnji zaposlenik tvrtke iz Vinkovaca presjekao i oštetio svjetlovodne kablove. Dok je radio na iskapanju i postavljanju vodovodne mreže, bagerist je na dubini od oko 80 cm, bagerom zahvatio i pokidao svjetlovodni kabel, dok je na drugom oštetio omotač. Pritom su prekinute telekomunikacijske usluge u dva obližnja sela, Vrbovi i Zapolju. Djelatnici HT-a su odmah izašli na teren, te su sanirali oštećenje i normalizirali telekomunikacijske veze.

Ni 73-godišnji traktorist nije bio pažljiviji. Dok je, nešto prije podneva, orao zemljište u selu Čajkovci, traktorom je oštetio cjevovodnu plinsku instalaciju, te je istekla manja količina plina. Djelatnici Brod-plina brzo su zatvorili plinovod i sanirali oštećenje, a nastala šteta naknadno će se procijeniti.

Još je jedan, zasad nepoznati traktorist napravio štetu, no ovaj puta namjerno. Traktorom je kod mjesta Trnjani doslovno sa zemljom sravnio čitav voćnjak u vlasništvu 49-godišnjaka koji se nemalo iznenadio kada je ugledao ukupno 100 pregaženih voćaka. Po tragovima guma utvrđeno je da je voćnjak uništen traktorom, a policija nastavlja tragati za nepoznatim počiniteljem.