ILEGALNO ORUŽJE

Istrani dobrovoljno predavali bombe i streljivo

16.12.2010 u 15:26

Bionic
Reading

Potaknuti akcijom 'Manje oružja, manje tragedija', koja se na području PU istarske kontinuirano provodi od 2007. godine, Istrani su u ovoj godini dragovoljno predali poprilično oružja

Prema statistici PU istarske, tijekom prvih 10 mjeseci građani su policiji predali 19 ručnih bombi, 38 raznih rasprskavajućih sredstava, tri komada raznovrsnog vatrenog oružja odnosno pušaka i pištolja te 1544 komada streljiva raznog kalibra i 0,1 kg eksploziva.

Nakon tri ovogodišnje akcije 'Manje oružja, manje tragedija', provedene u rujnu u Rovinju, u studenome u Puli i početkom prosinca u Pazinu, zabilježena su još četiri primjera predaje ilegalnog oružja i streljiva u sigurne ruke policije. Građani su sami tako predali još 1476 komada raznolikog streljiva i 500 kapsula za lovačko streljivo te 400 g privrednog eksploziva, ali i tri bombe te pušku i pištolj.

'Kako se bliži vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana, potrebno je zajedničkim naporima izbjeći nesreće pri rukovanju oružjem i eksplozivom, najčešće mladih, neiskusnih i nestručnih osoba. Kroz ovu akciju koja traje kontinuirano želimo zlouporabu oružja svesti na najmanju moguću mjeru, kako bismo stekli pretpostavke za sigurniju budućnost', poručuju iz PU istarske.