Crna kronika MITO, KORUPCIJA I KRIMINAL U SPLITU

Optužena skupina na čelu s pravosudnim policajcem

Protiv devet osoba sa splitskoga područja USKOK je podignuo optužnicu zbog više kaznenih djela primanja i davanja mita, pomaganja u davanju mita te zloporabe opojnih droga, objavio je USKOK na internetskim stranicama

Optuženi su G.S (36), S.M. (23), T.Š. (25), S.M. (54), A.Š. (22), V.M. (45), I.B. (35), J.K. (43) i Z.G. (41).

Pravosudnog policajca G.S. (36) tereti se da je kao policijski službenik zatvora u Splitu od 21. veljače do 22. travnja 2010. godine zatvorenicima S.M. (23) i T.Š. (25) dostavio mobitele i više sim kartica na njihovo traženje iako je znao da je im je zabranjena uporaba mobitela, za što je zatražio 400 eura. Mobitele se nabavljali V.M, S.M i A.Š. i predavali ih pravosudnom policajcu.

Kada je pravosudni policajac G.S. dobio novac, mobitele i sim kartice predao je zatvoreniku S.M., koji je ostalim zatvorenicima posuđivao mobitele te i sam razgovarao do 12. svibnja 2010., kad mu je mobitel pronađen i oduzet.

U optužnici stoji i da je pravosudni policajac G.S. i tijekom studenoga 2009., na traženje S.M., dostavio mobitele i pripadajuće sim kartice, za što je od njega primio 300 eura.

I.B., J.K. i Z.G. terete se da su se od siječnja do 16. lipnja 2010. na području Splitsko-dalmatinske županije povezali radi nabave i prodaje heroina i kokaina kako bi si pribavili protupravnu imovinsku korist.

Po dogovoru, I.B. je od zasad nepoznatih osoba nabavljao heroin i kokain, koje je skrivao u svojoj kući u Solinu, prepakiravao u manje paketiće i prodavao ih J.K. i Z.G., a oni krajnjim korisnicima. Tako je I.B. pribavio protupravnu imovinsku korist od najmanje 250.000 kuna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još